Over mij

Over mij

Hi! Ik ben Lianne. In april 2016 lieten mijn man Thijs en ik Nederland achter ons voor een nieuw avontuur in de Verenigde Staten. Het mooie Utrecht verruilden we voor Boston, waar Thijs werkte als wetenschappelijk onderzoeker. In mijn blogs hou ik jullie op de hoogte van onze avonturen en het leven in Amerika. 

Inmiddels wonen wij weer in Nederland. In een nieuwbouwwijk, als gezin. In 2018 is in Boston ons zoontje Jelte geboren. Het mooiste souvenir dat wij ons konden wensen!

Hoewel wij niet meer in de Verenigde Staten wonen, zijn mijn verhalen nog lang niet geschreven. Er is nog zo veel meer te vertellen over de prachtige natuur en cultuur in de VS. Over de plekken die wij hebben bezocht, maar ook over al de reizen die nog op ons lijstje staan. To be continued, dus.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt als bureau- en eindredacteur voor retailvakbladen en ben in 2017 gestart als freelance redacteur. Inmiddels werk ik ook als content marketeer bij een reclamebureau. Lees hier meer over mijn werk.

Enthousiasnisme. Dat is geen woord, zegt mijn spellingscontrole. Toch is het een leefstijl die ik graag najaag. Want ik word van zo veel dingen blij: van warm eten, perfecte foto-composities, kringlopen, stippen, goud en bloemenprints, een opgemaakt bed, droge witte wijn, cheesecake, analoge fotografie, de perfecte temperatuur (22 graden), de geur van gras na regen, babykleertjes, aardige winkelmedewerkers, hebbedingen-winkels, een lekker potje klagen, de sfeer op een vliegveld, magazines die net van de drukker komen.

Maar let op mijn woorden. Wil ik benadrukken dat ik iets écht een must-see, must-eat of must-go vind? Dan vind ik iets super mooi, lekker, leuk, gezellig en vers. Zo hoort Thijs de hele dag: “Ik zag op Instagram een super leuk tentje hier in de buurt waar ze verse pizza’s maken. Zag er echt super mooi uit, heel gezellig ingericht. Echt zo leuk, zullen we daar eens heengaan?” Een teken dat het écht de moeite waard is. Ware het niet dat ik deze woordcombinatie zo’n veertig keer per dag gebruik – niet overdreven. Over al het lekkere eten dat ik zie, ruik of over lees. En al die mooie interieurs die ik zie op Pinterest of Instagram – ik zou willen dat ik tien huizen had om in te richten! Gelukkig blijft het meestal bij kijken, niet kopen. Tenzij ik het minstens drie keer benadruk, dan is het menens. En wat ben ik blij dat ik nu wat van mijn vondsten kan delen via mijn blog!

Lees meer:
– over mijn passie voor verhalen
– en mijn oog voor passende teksten
– of bekijk mijn portfolio

Wil je meer over mij te weten komen? Neem contact op via lianneschilderink@gmail.com

Foto: Thijs Koorman

Share This: