Portfolio

Retail. Dat is zeg maar echt mijn ding. In de afgelopen jaren heb ik onder meer geschreven voor de vakbladen van Blauw Media Uitgeverij, RetailTrends Media en MYbusinessmedia.

Tijdens mijn periode in Amerika werkte ik freelance, onder meer voor de websites van Promodeals en vakblad Textilia. Intussen zijn wij terug in Nederland en werk ik met veel plezier bij reclamebureau Muntz als content marketeer. Het freelance leven heb ik niet helemaal aan de wilgen gehangen: voor de vakbladen van Rendement Uitgeverij ontwikkel ik maandelijks een special over de retailbranche. Ben je benieuwd of ik beschikbaar ben voor een opdracht? Laat het me weten!

Pre-Boston

Als eindredacteur was ik bij RetailTrends Media verantwoordelijk  voor het beoordelen en redigeren van de vakbladen RetailTrends en EtailTrends. Daarnaast schreef ik regelmatig voor de vakbladen en de nieuwsplatformen RetailNews en RetailWatching.

Blader hier door een aantal artikelen die ik schreef voor RetailTrends.

Bij Blauw Media verzorgde ik ruim drie jaar de beursuitgaven VrouwenMode, MannenMode, KinderMode, schoenenvakblad TRED, lifestyle magazine Pronto en lederwarenvakblad Trend Boutique. Onder de werkzaamheden van het redactieteam vielen zowel het schrijven, redigeren en coördineren van alle modevakbladen tijdens de inkoopseizoenen.

Interesses

Naast retail en sterke merken ben ik in heel veel meer onderwerpen geïnteresseerd. Zoals in reizen en de Verenigde Staten (wist je al dat ik in Boston woonde?), in human interest, customer journeys en internet of things.

Meer weten over mijn werk? Neem contact op via lianneschilderink@gmail.com

Share This: