Ai, dat is even geleden. Ik ben jullie niet vergeten hoor, heus niet. Het is waar dat wij inmiddels al anderhalf jaar terug zijn in Nederland. Maar dat doet er eigenlijk weinig toe; er is nog veel te vertellen over onze mooie tijd in Amerika en we proberen het land ten minste ieder jaar te bezoeken. Uit het oog is zeker niet uit het hart!
De afgelopen twee jaar heb ik goed besteed aan mijn grote liefde: Jelte! Nog geboren in Boston, een echte Bostonian dus. Samen met onze kleine man hebben we nog mooie herinneringen gemaakt in Amerika, waaronder een vakantie naar Upstate New York. Inmiddels heb ik een fotoboek over onze tijd in Boston gemaakt. Wat een boel mooie herinneringen, foto’s en heimwee komen er naar boven! Het is zonde om die niet te delen. Daarom een paar van mijn lievelingsherinneringen:
Ons Boston
Hoewel het thuisgevoel er zeker was, voelde ons verblijf in Boston altijd als een vakantie. We vonden het heerlijk om door de stad te lopen, nieuwe dingen te ontdekken of aan te sluiten bij de toeristen op Harvard Yard. We konden echt genieten van ontbijt of lunch buiten de deur. Hoe ‘Amerikaanser’ hoe beter. Aan deze plekken denk ik bij ‘Ons Boston’. Nou ja, een paar dan, want het zijn er nogal wat.
New England
Met z’n tweeën, maar ook met bezoek, toerden we graag door New England. Deze vijf staten in het noordoosten van de VS zijn vooral prachtig tijdens de herfst, kwamen we achter. Wie had gedacht dat dit deel van de VS zo de moeite waard is om te bezoeken? Oordeel zelf.
Foodie
Waar zelfs toeristen de ketens het liefste overslaan, vonden wij het juist een sport om ze allemaal aan te doen. Panda Express? Doe mij maar drie Orange Chickens! Chili’s? Zo leuk dat ze guac aan je tafel bereiden. Ihop? De New York Cheesecake pancakes graag of een ‘gezonde’ Bennie. En wie niet bij de Cheesecake Factory is geweest (een keertje of veertig) is niet in Amerika geweest. Ook ontdekten we nieuw eten en hadden we onze favoriete lokale restaurants. Met anderen aten we graag hotpot in Chinatown, lunchen deden we bij Renee’s Cafe, Alfredo had de lekkerste pizza’s en Indiaas bestelden we iets te vaak. Of dat nog niet genoeg was, werkte ik ook nog eens bij Flour bakery+cafe, een begrip in Boston vanwege de heerlijke taarten, pastries, koffie en ‘sticky buns’. Aan lekkernijen dus niets tekort. Gelukkig hebben we de foto’s nog: niets mis met een beetje #foodporn.
New York, New York
Met 4 à 5 uur rijden is New York dicht bij Boston. Een kort bezoek aan the city that never sleeps bleef dan ook gaaf. Juist een kort bezoek gaf me een reden om terug te komen om meer hoogtepunten te zien. Tijdens ons verblijf ben ik vijf keer in New York geweest en heb aardig wat van de stad gezien!
Boston social life
Amerikaanse vrienden heb ik eigenlijk niet overgehouden aan ons avontuur, wel Nederlandse! Emigreren is een sprong in het diepe en het is heel fijn om dat met andere expats te delen. Samen een potje klagen – dat doe je toch – en elkaar helpen wanneer nodig. Ook het vieren van Nederlandse tradities als Sinterklaas en Koningsdag, en de borrels die ik heb georganiseerd zijn memorabele en herkenbare momenten met Nederlanders. Over sociaal contact verder niets te klagen hoor: we hebben enorm veel mensen leren kennen en konden goed met onze collega’s overweg. Thijs had veel aan hen en is nog steeds bevriend met een aantal. Dit jaar komt één van zijn vrienden een week bij ons logeren, super leuk om hem het land dat zo vaak terugkwam in vergelijkingen, te laten zien. Onze Nederlandse afkomst was toch vaak onderwerp van gesprek, bij zowel vrienden en collega’s als met vreemden. Eén van de leukste dingen aan de cultuur vind ik nog steeds de open, random gesprekken die je op straat voert. Of dat nu in de metro, het bushokje of in de supermarkt is.
Baby Jelte
Jelte, of voor Amerikanen: Yeltah. Een zwangerschap en een kindje krijgen is voor iedereen spannend en een groot geluk. Dat wij dit hebben meegemaakt in Boston was voor ons bijzonder en gek tegelijk. We hebben natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal vanuit een eerdere zwangerschap, dus was alles even nieuw als voor een ander. Wat in grote lijnen verschilt met Nederland is dat ik afspraken had met een gynaecoloog en niet met een verloskundige, de VS zuinig is in verlofdagen en dat er geen kraamhulp is. Ook staat er niet direct (veel) bezoek op de stoep en dat is best eenzaam. Tegelijk genoten wij enorm van het samenzijn met z’n drieën met het vooruitzicht dat wij vier maanden later weer terugkeerden naar Nederland. Over hoe wij deze periode hebben ervaren schrijf ik misschien eens een blog!
Deze foto’s sommen voor mij grotendeels ons verblijf in Boston op. Verder ben ik super blij dat zo veel lieve mensen ons hebben bezocht en we samen mooie reizen en herinneringen hebben gemaakt. Wil je meer weten over het leven in Boston? Mail me dan!