Citytips Boston: vijf keer doen in de zomer

De zomer komt eraan! Boston ontwaakt uit zijn winterslaap en we mogen weer buitenspelen. Dat betekent honkbal, sporten en films kijken in de buitenlucht, feestdagen, ontelbare iced tea’s en hittegolven. Klaagde ik daar vorig jaar niet over? Ja, maar…we hebben geleerd dat een airco geen overbodige luxe is, dus die gaat er komen. Niets staat meer in de weg van een fijne zomer! Een aantal tips om alvast in de stemming te komen.

Het honkbalseizoen
Het honkbalseizoen loopt vanaf eind april tot begin september en wat is het een leuke Amerikaanse sport! De spelregels zijn niet ongelooflijk moeilijk. We hebben allemaal wel eens drie keer verkeerd geslagen en een hopeloze sprint naar het eerste honk moeten maken tijdens schoolgym, toch? De Red Sox kunnen gelukkig een aardig potje honkballen en de sfeer in het Fenway-stadion zit er altijd goed in. Alleen dit oudste in gebruik zijnde stadion van het land is al een bezoekje waard, mocht je niet in de gelegenheid zijn voor een wedstrijd – of er niet veel voor voelen.
Fenway Park Boston
Fenway Park, lianneschrijft, lianne schilderink
Onze eerste wedstrijd vorig jaar!

In de stad vullen de sportvelden zich weer met amateurbaseballclubs. In onze straat ligt zo’n honkbalveld – met tot voor kort ook een basketbalveld, waarmee helaas voor Thijs korte metten is gemaakt. Iedere avond worden er honkbalwedstrijden gespeeld. Heerlijk om in het avondzonnetje op de tribune te kijken.

Boston lianneschrijft.nl

Ook leuk om te kijken: kickball. Een combinatie tussen voetbal en honkbal. Het wordt gespeeld op een honkbalveld en een grote, zachte bal wordt geschopt in plaats van gegooid. Eigenlijk vooral grappig; de spelers lijken niet uit te blinken in beide sporten en besloten waarschijnlijk om ‘daarom maar’ op kickball te gaan.

Buiten sporten
Na al die burgers, fried lobster, clam chowders, homefries en bacon heb je misschien zin om zélf wat extra te bewegen. Dat kan! Loop (hard) of fiets langs de Charles River, waar 27.5 kilometer aan fietspad ligt. Of loop de Harbor Walk aan de havenzijde van Boston en Charlestown.

Relaxen kan ook met een uurtje yoga in het Rose Kennedy Greenway park ter hoogte van de Boston Public Market. Iets actiever zijn de lessen pilates in hetzelfde park of Zumba in het Christopher Columbus Park of bij de Hatch Shell aan de Charles River. Enfin, iedere avond zijn er (gratis) sportopties in de stadsparken. Genieten van de laatste avondzon, enthousiaste lessen op live muziek, het mooie uitzicht en goodies! Je vindt de lessen op de website van de Rose Kennedy Greenway en Eventbrite.
Pilates Boston lianneschijft.nl Zumba Boston lianneschrijft.nl
Lessen die ik vorig jaar volgde

PS De Hatch Shell is decor voor wekelijkse films in de buitenlucht. Afgelopen jaar keken we bijvoorbeeld naar de nieuwste Star Wars en Jurassic Park films. Ook op andere plekken in de stad draaien ze films in de zomer, zoals de familiefilms in de binnentuin van het Prudential Center. Een goede site om in de gaten te houden is Eventbrite.

Ducktour
Deze tour is alleen in de warmere maanden, van april tot oktober, te doen. De Old Town trolley tour dubbeldekker bussen rijden het gehele jaar en zijn – als ik het goed heb – ’s zomers niet bedekt. De Ducktour bussen zijn amfibievoertuigen uit de tweede wereldoorlog en kunnen zowel over land als in water. De ConDUCKtors® nemen je mee langs alle hoogtepunten van Boston en nemen zelfs een duik in de rivier voor een rondje skyline. Het klinkt spectaculairder dan het is, maar ook wel een beetje cool.
Ducktours Boston lianneschrijft.nl

Boston Harbor eilanden
Het is zomer, het is heet. Niets is dan verkoelender dan een zeebries. Boston heeft stranden, Boston heeft walvissen spotten én Boston heeft eilanden. Om precies te zijn 34, waarvan 8 open voor publiek. De drie grootste zijn Georges Island, Spectacle Island en Peddock Island. In ongeveer een uurtje ben je op het dichtstbijzijnde eiland – een retour kost 17 dollar. Wegvarend van de stad heb je een mooi uitzicht op de skyline en ook vanaf de eilanden zelf heb je een prachtig uitzicht.

Boston harbor lianneschrijft.nl Boston harbor lianneschrijft.nl
Afgelopen zomer namen we de boot naar Georges Island, land van fort Warren. Je kunt gratis rondleidingen volgen door het fort en er zijn regelmatig toneel- en muziekoptredens. Ook heeft dit eiland een visitor’s center en een snackbar. Nog leuker: er staan meerdere picknicktafels met barbecues op het eiland. Neem je eigen eten mee en relax een heerlijk dagje op het eiland.

Boston islands lianneschrijft.nlBoston islands lianneschrijft.nl

Overtreffend leuk kan een overnachting zijn. Vier van de eilanden huisvesten 33 kampeerplekken en zes yurts. Kamperen kan van juni tot september en reserveren is sterk aangeraden vanaf zes maanden op voorhand. Het kamperen is erg back-to-basic maar o wat lijkt het me gaaf om eens ’s avonds een kampuurtje te maken op het strand van één van de eilanden.

Pak een auto
De kust van Maine, de bergen in New Hampshire en Vermont, de fietspaden van Cape Cod, de meertjes, wandelpaden en prachtige scenic routes voor ontelbare Kodakmomenten. Op gemiddeld twee uur rijden van Boston vind je al dit moois. Het is dus zeker de moeite waard om tijdens je bezoek aan Boston ook de omgeving te bekijken.

Liever niet zelf rijden? De trein pakken kan ook. Zoals de Capeflyer naar Cape Cod die in de zomermaanden alle toeristen richting het staartje van Massachusetts rijdt. De Commuter Rail is de reguliere trein en brengt je onder andere langs de kust via leuke (strand)plaatsjes naar Rockport.

In de winter zijn veel bergpassen dicht en alle attracties in de Green en White Mountains, zoals de diverse watervallen, gesloten. Vanaf mei is het weer volop pret en vullen de bergen zich met toeristen. Niet zo plezierig dus voor ieder die mensenmassa’s liever mijdt, maar kun je daar tegen dan is een autoritje van zo’n twee uur naar de bergen zeker een aanrader.

White Mountains lianneschrijft.nl White Mountains lianneschrijft.nl
De White Mountains liggen in New Hampshire, twee uur rijden van Boston. De onderste foto is gemaakt in de Green Mountains in Vermont, tevens een ritje van twee uur

Roadtrippen door Amerika is verslavend. Binnenkort een nieuwe reeks blogs over mooie een- of tweedaagse trips die je vanuit Boston kunt maken. Voor nu nog even wachten op de echte zomer. Elke dag is er één dichterbij. And remember: Summer is a state of mind.

Foto’s Harbor Islands: Thijs Koorman

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *