Photo Diary – Hallo New York!

New York. Dat eerste bezoek. De eerste kennismaking met The Big Apple. De magie van de ‘Capital of the world’. Wie de stad heeft bezocht weet waar ik het over heb. Zonder al te cheesy te worden, heeft New York toch echt iets bijzonders en staat iedereen een eerste (tweede, meerdere keren) versteld van de grootsheid van de stad.

Vorige week reisden Thijs en ik voor het eerst af naar New York. Met GoBuses, die ons voor vijftig dollar per persoon naar Manhattan bracht en weer ophaalde – een busrit van vijf uur. Echt prima te doen, comfortabel en zeker budgetwise een aanrader!

Eenmaal in New York was ik blij niet ‘overwhelmed’ te zijn, zoals me zo vaak was beloofd. Ik denk dat het leven in een grote stad als Boston je al aardig gewend doet raken aan de leefstijl van Amerikanen. Wel stond ik versteld van de grootte van de stad. In Boston loop je eenvoudig van North End naar South End, een wandeling van misschien dertig minuten. In New York zijn de metrostations daadwerkelijk niet overbodig. Handig dus om minimaal een dagdeel in te plannen voor een gebied, zoals Midtown of Lower Manhattan.

Toeristisch New York
Bij een eerste keer New York horen natuurlijk alle toeristische hoogtepunten zoals de Brooklyn Bridge, Central Park, Times Square en het 9/11 Memorial. Hier hoef ik vast niet over uit te wijden, kijken is leuker 🙂

Times Square, New York, lianne schilderink
Weinig meer dan reclameborden en mensen, toch hét beeld van New York. Check!

Brooklyn Bridge, New York, Lianne Schilderink,Brooklyn Bridge, New York, Lianne Schilderink,

Brooklyn Bridge, New York, Lianne Schilderink,
Wat is hij cool, de Brooklyn Bridge!

Sprinkles, cupcakes, New York, atm
Woahh een cupcake automaat, 24/7 geopend! Plaats er een wijnautomaat naast en je bent binnen. Ge-ga-ran-deerd.

Nintendo Store, New York, Lianne Schilderink
Over mensen blij maken gesproken

9/11 Memorial, New York, Lianne Schilderink
Indrukwekkend! Het 9/11 Memorial in de voetafdrukken van de twee torens, met de namen van alle slachtoffers op de reling

Chelsea Market, New York, Lianne Schilderink
Chelsea Market. Hip is hier het toverwoord. Mooie winkeltjes en watertanden bij al het lekkere eten

The High Line, New York, Lianne Schilderink
The High Line, het publieke park dat ooit een treinspoor voor goederen was, is bijna 2,5 kilometer lang en loopt dwars door Lower West Side van Manhattan. Natuurlijk erg gehypet en daardoor net zo druk als iedere andere bezienswaardigheid in New York, maarCity erg mooi.


Kerst in New York
Ook de tijd waarin we in New York waren was bijzonder. Rond de kerstperiode veranderen alle etalages in ware sprookjes en de parken in kerstmarkten.

Central Park, New York, Lianne Schilderink
Het sneeuwde ’s nachts zelfs! Mooi voor even, want in de ochtend regende het. Glibberen en natte voeten dus. Zo hebben we maar een klein deel van Central Park gezien, dat niet werd schoongeveegd. Hutjemutje op elkaar over het ijs glijden, nee bedankt.

Rockeffller Square, New York, Lianne Schilderink
De boom op Rockefeller Square stond er als je aandachtig keek wat zielig bij. Maar ja, bij de gedachte aan Home Alone 2 wordt iedereen blij.

Bryant Park, New York, Lianne Schilderink
Bryant Park huisde veel leuke shops en een ijsbaan. Zeker een favoriet!

Saks Fifht Avenue, windows, christmas
Saks Fifth Avenue spande de kroon met haar Disney gevel.

Bergdorf Goodman, New York, window, christmas
En de prachtige etalages van Bergdorf Goodman.

Wij sliepen in de wijk Dyker Heights, onderin Brooklyn en een uurtje van Manhattan. Niet echt een fraaie wijk, wel bijzonder in deze tijd van het jaar. In een aantal straten verlichten bewoners hun huizen over de top. Lichtjes, figuren, muziek, Disney is er niets bij.

Dyker Heights, New York, christmas lights

Dyker Heights, New York, christmas lights

Dyker Heights, New York, christmas lights

Tijdens een kort bezoek zie je natuurlijk lang niet alle hoogtepunten. Plekken waar ik graag ga terugkomen zijn de Brooklyn Bridge, de High Line, Chelsea Market en Greenwich. Verder ben ik benieuwd naar het 9/11 Memorial Museum waarvoor nu een te lange rij stond, een herkansing voor Central Park, de wijken in Brooklyn, gezellige restaurants en de top van Rockefeller. Genoeg te ontdekken, de volgende trip staat al gepland!

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *