Citytips: 5 x doen in Boston

Ik beschouw mezelf nog als een newbie in Boston. De stad heeft nog vele plekken en bezienswaardigheden te ontdekken. Toch zijn we hier al 80 dagen, langer dan een gemiddeld bezoek aan een wereldstad, toch? Daarom alvast wat insider tips, gewoon omdat het kan.

1. Rondom de Faneuil Hall

Uiteraard loop je de Freedom Trail als je in Boston bent. Wát een makkelijke manier om de geschiedenis van Boston en haar verschillende gezichten te ontdekken. Mijn favoriete deel van de vier kilometer lange tocht is de buurt rond de Faneuil Hall. Het gebied heeft een gezellig, druk sfeertje en er is op straat veel te zien: artiesten, marktkraampjes, restaurants met terrassen. Maar voor eten kun je natuurlijk ook de Quincy Market in! Het statige gebouw huisvest 36 ‘to go’ eettentjes, van vis tot pizza en van broodjes tot ijs. En met een gevulde maag kun je goed shoppen. In de South en North Markets en aan de achterzijde van de Quincy Market zitten diverse leuke winkels met souvenirs, mode, sieraden, boeken en kookspullen.
Quincy market boston

Nog niet klaar met eten of wil je zelf koken? Volg dan de Freedom Trail nog eens driehonderd meter door Union Street – je loopt langs het bijzondere Holocaust monument en komt door het iconische straatje Marshall Street met het Union Oyster House. Recht voor je is de Boston Public Market: een overdekte foodhall, de hippe variant. Ook hier doen de begrippen ambachtelijk, lokaal en biologisch het goed. Je vindt er met name vlees, groenten, zuivel en bloemen van lokale boeren. Maar ook lekkere broodjes, Vietnamees eten, vis, donuts, honing en jams. Daarnaast zetten iedere vrijdag en zaterdag marktkoopmannen hun kraam op voor Haymarket. Bij de circa veertig kramen scoor je groenten en fruit tot wel drie keer goedkoper dan in de supermarkt. Als toerist heb je er weinig aan, maar mocht je hier langer verblijven dan is het zeker een aanrader, en nog leuk ook!

Uitbuiken? Ook dat kan. Aan de Oostzijde van zowel Quincy Market als de Boston Public Market én langs de route van de Freedom Trail ligt het North End park. Het park is onderdeel van de Rose Kennedy Greenway (zie onder) en heeft fijne grasvelden, beschutting, speelfonteinen en een ouderwetse draaimolen.
Metrostations in de buurt: Haymarket, State Street en Aquarium.

2. Rose Kennedy Greenway

De Rose Kennedy Greenway heeft echter nog meer te bieden. De groene strook is circa 2,5 kilometer lang en bestaat uit zes verschillende parken. Op deze plek lag ooit snelweg, die nu geheel ondergronds ligt. Wat een wereld van verschil: van een lawaaiige meerbaanse snelweg dwars door de stad, naar een uitgestrekt park vol geurige bloemen. Ieder park heeft verschillende grasvelden, bloem- en boomsoorten, speelfonteinen en biedt plek aan (tijdelijke) kunstwerken. In de zomer zijn er daarnaast verschillende evenementen, zoals gratis sportlessen en muziekfestivals. Ook de Greenway biedt een mooie manier om de stad te verkennen. Hij start bij de toegangspoort van Chinatown (ga daar eten!) en loopt tussen downtown en de haven in naar North End.
Metrostations in de buurt: Chinatown, South Station, Aquarium, Haymarket.
North End Park Boston
North End Park, foto: Wikipedia

3. Charlestown haven

Zeker één van mijn favoriete plekken in Boston. Ik loop het liefste vanaf metrostation North End richting de Zakim Bridge, vervolgens over de sluisjes naar het Paul Revere Park. Een leuke wandeling en dito uitzicht. Vervolgens loop je onder de stenen brug door en ben je direct in het havengebied van Charlestown. Je komt hier de rode bakstenen lijn van de Freedom Trail tegen, die stopt bij de USS Constitution en het gelijknamige museum. Hier wordt het verhaal achter dit houten militaire schip verteld, dat in 1812 diende in de oorlog tegen de Britten. Intussen is nog maar tien procent van het schip origineel en wordt het ook nu gerestaureerd. Het vaart echter nog wel en op gepaste tijden kun je het schip op.
Paul Reverse Park Boston North End
Paul Revere Park, de Zakim Bridge en TD Garden, het basketbal/ijshockey stadion

Het mooiste aan de haven vind ik het uitzicht op Boston. Loop je langs de waterkant dan kun je hier fijn zitten en van het uitzicht genieten. En daarna? Loop nog wat rond in het havengebied met zijn mooie gebouwen, loop de heuvel op richting het Bunker Hill monument – de laatste stop van de Freedom Trail − of neem de ferry naar de haven van Boston. Ook leuk om te doen nadat je de gehele Freedom Trail hebt gelopen, het maakt je rondje compleet!
Dichtstbijzijnde metrostation: North Station
Boston harbor

4. Eten op Davis Square in Somerville

Een fijne plek in Somerville is Davis Square. Een wat artistiek buurtje met veel restaurants, bars en een filmhuis. Net als de meeste ‘squares’ is Davis Square niet een afgesloten plein met winkels en restaurants, maar komen er in dit geval drie aanloopstraten samen. Loop dus ook verder van het plein af. In de avonden en weekenden is het hier gezellig druk, een goede plek voor een vrijdagmiddagborrel!
In de zomer is er wekelijks de Somerville flea market, en tweedehands kan ook gewinkeld worden bij een aantal thrift shops. Mijn favoriete winkel is Magpie. Een winkeltje met cadeaus, kaarten, woondecoratie en stationery. Hier word ik heel blij van 🙂

Eten doe je bijvoorbeeld bij Redbones, een barbecuerestaurant met een wat vreemde, donkere inrichting, maar met het lekkerste Amerikaanse barbecuevoedsel. Ook heel Amerikaans: de Rosebud zilveren ‘diner’ bus. Het zijn helaas vooral de gevel en het voorste gedeelte van het pand die het restaurant aan een echte Diner doen denken, cool is het wel. En laten we de burger niet vergeten. Midden op Davis Square zit de Boston Burger Company. De enorme burgers en dito milkshakes zijn ware kunstwerken. Genoeg te proeven hier.
Metrostation: Davis Square

5. Winkelen bij CambridgeSide Galleria Mall

Bij een vakantie hoort ook een middagje shoppen. De meeste winkels op één plek vind je in de CambridgeSide Galleria mall. Het winkelcentrum ligt naast metrostation Lechmere en is dus goed bereikbaar. Nog een plus: de winkels zijn dagelijks tot 21 uur geopend. Reis je met iemand die niet zo’n trek heeft in winkelen? Vanaf de vijver voor het winkelcentrum vertrekken rondvaartboten over de Charles River en aan de achterzijde van de Galleria stopt de Boston Trolley hop-on hop-off bus. Deze tour duurt aaneengesloten 2,5 uur en brengt je langs de hoogtepunten van Cambridge en Boston. Uitstappen kan dus waar je wil. Maar wachten kan natuurlijk ook gewoon in de foodcourt;)

Een greep uit het winkelaanbod: H&M, Forever 21, Old Navy, Abercrombie & Fitch, GAP, Apple, Macy’s, Bath&Body Works, TJ. Maxx, Best Buy, GameStop, J. Crew, Sephora. De foodcourt is goed voor een snelle hap bij bijvoorbeeld Burger King, Taco Bell, Saladworks of Panda Express. Uitgebreider eet je bij P.F. Changs of de Cheesecake Factory. Die laatste is een favorietje van mij en Thijs, vooral vanwege de enorm uitgebreide kaart en natuurlijk de cheesecakes! Krijg je al zin in een White chocolate caramel macademia nut cheesecake of een Craig’s crazy carrot cake cheesecake? Wij zijn al aan het afvinken 😉

Hoofdfoto: deze is genomen op Prospect Hill in Somerville. Dit torentje staat boven op een heuvel en kijkt uit over Cambridge en Boston. In het midden van de foto ons appartement!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *